Holmestrand Gospel

HOLMESTRAND GOSPELKOR OG PER ERIK HALLIN

Ingen ringere enn gospelartisten Per Erik Hallin er med når Holmestrand Gospelkor stiller opp med en helaften i årets kulturfestival. Per Erik Hallin er et utrolig fyrverkeri av en pianist. I en alder av 23 reiste han over til USA på audition for pianist i bandet til selveste Elvis, og fikk jobben! Han har også sunget og spilt med en rekke kjente musikere og artister. Mest kjent er kanskje CD-en med gospelkonserten «Carola og Per-Erik i Rättviks kyrka». Han sitter alltid ved pianoet når han synger sine selvkomponerte og drivende gode gospel-låter. Hans musikk kjennetegnes av kraftige rytmer og spennende harmoniske modulasjoner.

Holmestrand Gospelkor har gjort seg bemerket som et kor med stor presisjon og skikkelig gospeltrøkk, som leverer gospelsang av høy kvalitet. Med solister og band lover koret en kveld der det skal bli vanskelig å holde swing-foten i ro!

Koret er kjent for mange gjennom tidligere konserter under Kulturfestivalen og fra flere opptredener i byens kirker. De har også hatt konserter sammen med Angela Prim, Calvin Bridges og Holmestrand Storband.  Våren 2016 var koret i Tromsø og holdt konsert i Ishavskatedralen, og i mars i år hadde de konsert i Kristiansand Domkirke. Holmestrand Gospelkor ble startet i 2013 og har ca 35 medlemmer fra Holmestrand, Hof, Re, Horten og Lardal. Musikalsk leder er Dag Eivind Holhjem.